Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,10
  • EURO
    %1,38
  • ALTIN
    %2,07
  • BIST
    %-0,41
Elmalı Tart

Elmalı Tart

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 125 gram tereyağ
  • Yarım su kadehi toz şeker
  • Yarım kutu kabartma tozu
  • 2 su kadehi un
  • Pudra şekeri

Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak iç harcı için tavaya rendelenmiş elmaları, toz şekeri ve tarçını koyarak pişiriyoruz.
  2. Elmalar yumuşayıp suyunu çekince ocaktan alıp soğumaya vazgeçiyoruz.
  3. Tart hamuru için yoğurma kabına yumurta, tereyağı ve şekeri koyup karıştırıyoruz.
  4. Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  5. Hamurumuzun üzerini streç film ile kapatıp 15 dakika dinlendiriyoruz.
  6. Dinlenen hamurumuzdan portakal büyüklüğünde bir parça kopararak bir kenara ayırıyoruz.
  7. Kalan hamurumuzu 2 pişirme kağıdı arasına alıp elimizle üzerine bastırarak açıyoruz.
  8. Tereyağ ile yağladığımız kalıbımıza hamurumuzu yerleştiriyoruz.
  9. Üzerine hazırladığımız iç harcımızı hamurumuzu kapatacak biçimde yayıyoruz.
  10. Kenarda beklettiğimiz hamurumuzu yeniden pişirme kağıdı arasında açıyoruz.
  11. Daha sonra şeritler halinde keserek elmalı harcımızın üzerine yerleştiriyoruz.
  12. Evvelden ısıtılmış 180°c fırında 35 dakika pişiriyoruz.
  13. Tartımız soğuduğunda üzerine pudra şekeri serpip servis ediliyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın