Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Elmalı Tart

Elmalı Tart

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım koli margarin veya tereyağ 125 gram
  • 1 yumurta
  • Yarım su kadehi akışkan yağ
  • Yarım su kadehi şeker
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli kabartma tozu
  • 2,5 – 3 su kadehi un hamurun kıvamına göre değişebilir
  • 3 adet elma minikse 4 adet
  • Yarım su kadehi şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Pudra şekeri

Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamur malzemelerini iyice yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  2. Hamurumuzun üçte birini buzdolabı poşetiyle buzluğa atıyoruz.
  3. Elmaları ceddip rendeliyor ve şeker, tarçın ve cevizle pişiriyoruz. Yüksek ateşte pişirelim ki elmalar suyunu kaybetmesin.
  4. Hamuru altını yağladığımız ya da yağlı kağıt beğendiğimiz borcam veya tart kalıbına açarak koyuyoruz.
  5. Soğumuş olan elmalı karışımı hamurun üzerine denk bir biçimde yayıyoruz.
  6. Buzluktaki hamuru çıkarıp rendenin kocaman gözüyle elmaların üzerine denk olacak biçimde rendeliyoruz.
  7. Evvelden ısıttığımız 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz benim tartım 30 35 dk. Da pişti. Siz yinede hakimiyetli pişirin.
  8. Fırından çıkıp soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz.
    Mis gibi tarçın kokulu tartımız hazır.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın