Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %-0,35
  • ALTIN
    %1,57
  • BIST
    %1,02
Elmalı Sufle Tarifi

Elmalı Sufle Tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı tozşeker
  • 8 elma
  • 5 yumurtanın akı
  • 1 çorba kaşığı portakal likörü

Üzeri için

  • 1/4 su bardağı tozşeker
  • Yarım su bardağı kaymak
  • Yarım çay bardağı ince çekilmiş antepfıstığı

Yapılışı

Elmaları temizleyip ikiye bölün. Çekirdeklerini temizleyip elmaların içlerinin yarısını oyun. Oyup çıkardığınız içleri bir tencereye alıp kapağı kapalı olarak beş dakika pişirin. 2 su bardağı tozşekeri ekleyip püre haline gelene kadar karıştırarak ve suyunu çekene kadar pişirin.

Yumurta aklarını bir kaba alıp çırpın. Yumurta aklarını bir çorba kaşığı portakal likörüyle birlikte elma püresine ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.

Elmaları yağlanmış fırın tepsisine dizip püreyi içlerine paylaştırın. 1/4 su bardağı tozşekeri elmaların üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 230 dereceye ayarlı fırında 10-12 dakika pişirin.

Suflelerin üzerine kaymağı ve antepfıstığını paylaştırıp servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın