Malzemeler
Üzeri için
Yapılışı
Elmaları temizleyip ikiye bölün. Çekirdeklerini temizleyip elmaların içlerinin yarısını oyun. Oyup çıkardığınız içleri bir tencereye alıp kapağı kapalı olarak beş dakika pişirin. 2 su bardağı tozşekeri ekleyip püre haline gelene kadar karıştırarak ve suyunu çekene kadar pişirin.
Yumurta aklarını bir kaba alıp çırpın. Yumurta aklarını bir çorba kaşığı portakal likörüyle birlikte elma püresine ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
Elmaları yağlanmış fırın tepsisine dizip püreyi içlerine paylaştırın. 1/4 su bardağı tozşekeri elmaların üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 230 dereceye ayarlı fırında 10-12 dakika pişirin.
Suflelerin üzerine kaymağı ve antepfıstığını paylaştırıp servis yapın. Afiyet olsun.