5 adet baklavalık yufka
1 – 2 yemek kaşığı tereyağı – eritilmiş
4 adet orta boy kırmızı elma
½ su kadehi galeta unu
1 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı esmer şeker
1 su kadehi kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
Yumurta sarısı
Çırpılmış krema
Elmalarınızın kabuklarını soyun ve küp olacak biçimde doğrayın.
Ardından bir karıştırma kabına elmalarınızı alın ve üzerine galeta ununu ilave edip karıştırın.
Tavanızı ocağa alın ve ısıtın.
Tereyağı ve esmer şekeri içerisine ilave edip tereyağını eritin.
Tereyağı eriyince içerisine elmaları ve kuru üzümü ilave edip pişmeye vazgeçin.
Elmalarınız pembeleşince ocağın altını kapatın ve tarçını ilave edip karıştırın.
Sos tencerenizin içerisine tereyağını ilave edin ve eritin.
Baklavalık yufkanızın birini tezgahınıza serin ve tereyağıyla yağlayın.
Ardından değişik baklavalık yufkanızı üzerine yerleştirin.
5 kat olacak biçimde bu operasyona devam edin.
Hazırladığınız elmalı harcı yağladığınız baklava yufkasının içine yayıp rulo biçiminde sarın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin. Fırından çıkan tatlınız hafif soğuyunca dilimleyin.
Üzerine krem şanti sıkarak servis edin.