Öncelikle elmaları rendeleyin ve ocağa alın üzerine şekeri ilave edip pişirin.
Üzerine tarçın ve cevizi ilave edip karıştırın.
Ocaktan alın ara ara karıştırarak ılımasını sağlayın ve üzerine bisküvileri azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar bisküvi ilave edip yoğurun.
Daha sonra tabanına ve kenarlarına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbın tabanına döşeyin ve dolaba kaldırın.
Bu arada kreması için krem şanti ve sütü bir kaba alın ve çırpın üzerine hindistan cevizi ilave edip karıştırın ve elmalı harcın üzerine döşeyin ve tekerrür dolaba kaldırın.
Çikolata sos için sütü ve sosu tencereye alın ve pişirin ocağı kapatıp çikolatayı ilave edin karıştırarak erimesini sağlayın.
Hem üzerinin kabuk yakalamaması için hemde soğuması için ara ara karıştırarak soğutun.
Soğuyan sosa krem şanti ilave edin ve karıştırın ve pastamızın üstüne sosu dökün ve difrizde 2 saat dinlendirin.
2 saat sonra kelepçeli kalıptan çıkarın ve üzerini istediğiniz biçimde süsleyin ve servis edin ben üzerine fıstık ve vişne kullandım.