Yarım su kadehinden bir parmak noksan süt ve akışkan yağ
1 kutu kabartma tozu
1 su kadehi şeker 1 su kadehi un
Elmalı Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
Öncelikle elmalarımızı rendeleyelim.
Rendelediğimiz elmalarımızı tavamıza alıp kavuralım.
Daha sonra içine cevizimizi şekerimizi ve tarçınımızı ilave edip kavurmaya devam edelim.
Kavurduktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsimizin üzerine elmalı karışımı döküp bunu tepsimize çerçeve biçiminde serelim. Bunun sebebi de keki saracağımız için kekin boşluklara da gelmesi.
Daha sonra kekimiz için yumurta ve şekeri çırpalım.
Daha sonra geri kalan malzemeleri ilave edip bu elmalı karışımımızın üzerine dökelim.
180 derecelik fırında pişirelim.
Kek soğuduktan sonra saralım ve pudra şekeri de servis edelim.