Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,51
  • BIST
    %1,94
Elmalı Rulo Kek Tarifi

Elmalı Rulo Kek Tarifi

Elmalı Rulo Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 6 adet küçük boy elma
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Pudra şekeri

Elmalı Rulo Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcı hazırlayın, 6 adet küçük boy elmanın kabuğunu soyun, eğer büyük elma kullanacaksanız 5 adet yeterli olacaktır.
  2. Daha sonra rendelediğiniz elmaları bir tavanın içine koyun.
  3. Üzerine 5 yemek kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığı toz tarçın ekleyin.
  4. Elma harcını ocak üzerine alın elmalar iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Bu esnada isteğe göre harcın içine ince çekilmiş yarım çay bardağı kadar ceviz de ekleyebilirsiniz.
  5. Pişen elmalı harcı ocaktan alın yağlı kağıt serili olan büyük boy fırın tepsisine dökün.
  6. Spatula yardımı ile elmalı harcı tepsinin içine güzelce yayın bu sırada elmalı harç gözünüzde az gelebilir ama ince bir tabaka halinde tepsinin içine yayınca yeterli olacaktır.
  7. Diğer taraftan kek hamuru için bir kap içine 3 adet yumurta kırın.
  8. Üzerine 1 su bardağından 2 parmak az olacak şekilde toz şeker ekleyin yumurtaları ve şekeri köpürene kadar yaklaşık 3 dakika kadar çırpın.
  9. Ardından kaba bir çay bardağı ılık süt dökün.
  10. Son olarak 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu ve bir buçuk su bardağı unu ekleyerek tüm kek harcını mikser yardımı ile düşük devirde yavaşça karıştırın.
  11. Hazırladığınız kek hamurunu elmalı harcın üzerine gezdirerek dökün.
  12. Harcın her yerine gelecek şekilde sıpatula yardımı ile eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın.
  13. Tepsiyi birkaç kez tezgah üzerine vurup önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin kekin üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  14. Kek piştikten sonra fırından çıkartıp tezgah üzerine koyun.
  15. Sıcakken kekin üzerine bir yağlı kağıt serin.
  16. Ardından kekin üzerine düz bir tepsi ya da bir tahta koyup dikkatli bir şekilde ters çevirin elmalı harç üste gelip keki altta kalacaktır beklemeden hemen harcın üzerindeki yağlı kağıdı dikkatli bir şekilde çıkartın.
  17. Kekin kısa kenar kısmından başlayıp yağlı kağıdın yardımı ile keki rulo şeklinde sarın bu işlemi sıcakken yaptığınızda asla kırılma olmayacaktır.
  18. Keki rulo yaptıktan sonra yağlı kağıt üzerinden eliniz ile güzelce düzeltin.
  19. Ardından elmalı rulo pastayı dikkatli bir şekilde servis tabağına alın iyice soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz daha sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. 🤗.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın