Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Elmalı Rulo Kek – Kırılmadan Çok Kolay Sarılıyor

Elmalı Rulo Kek – Kırılmadan Çok Kolay Sarılıyor

Tarifin Öyküsü

Elmalı Rulo Kek – Kırılmadan Çok Kolay Sarılıyor Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 çay kadehi süt
  • 1 kutu vanilya
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1,5 su kadehi un
  • 6 adet elma
  • 1 su kadehinden 1 parmak az şeker
  • 1 çay kadehi ceviz çekilmiş
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Pudra şekeri

Elmalı Rulo Kek – Kırılmadan Çok Kolay Sarılıyor Tarifi Yapılışı

  1. Elmalı iç harcı için; elmaları cedderek, rendenin kocaman tarafı ile rendeleyelim.
  2. Yapışmaz tavaya rendelenmiş elmalar ve 1 kadehten azıcık az şekeri alarak, elmalar sulanıp suyunu sürükleyene kadar pişirelim.
  3. Ocağı kapatarak, tarçın ve cevizi ilave ederek karıştıralım.
  4. Keki için; yumurtalar ve şekeri iyice beyazlayıp, köpürünceye kadar çırpalım.
  5. Süt, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edip tekerrür çırpalım. Kek hamurumuz hazır.
  6. Fırın tepsisine pişirme kağıdını serelim.
  7. Üzerine, pişirdiğimiz elmalı harcı denk biçimde yayalım.
  8. Elmalı harcın üzerine de kek harcımızı yayalım.
  9. Evvelden ısıtılmış 175 dereceli fırında, üzeri pembeleşinceye kadar takribî 20 dk pişirelim.
  10. Fırından aldıktan sonra, sıcağı ile kekimizi sarmamız gerekiyor. Kolaylık olması açısından, başka bir pişirme kağıdı üzerine keki ters çevirelim. Elmalı taraftaki kağıdı, cedderek çıkaralım.
  11. Ardından uzun kenarlardan birinden başlayarak, keki rulo biçiminde saralım. Soğuyuncaya kadar bu biçimde bekletelim.
  12. İyice soğuyunca, üzerine pudra şekeri serperek dilimleyip servis edelim.
  • Bu tarifte kullanılan su kadehi, ufak boy 200 ml kadehlerden.
  • Kullanılan elmalar ekşi olmamalı, tatlı kırmızı elmalardan seçim edilmeli. Elmalar zati şekerli olduğu için, ben 1 kadehten daha az şeker kullandım ama şekerli beğenmeyenler azıcık daha şekeri eksiltebilir.
  • Benim kullandığım fırın tepsisi ankastre fırın tepsisi. İçerisine kendiliğinden kesilmiş pişirme kağıdı seriyorum. Tepsi ebatları genelde aynı oluyor ama videoda da izleyebilirsiniz, bütün pişirme kağıdı ebatlarında hazırladım. Hamuru denk biçimde yaydırdım.
  • Hamur kalın olursa, sarılırken kırılabilir. Rulo kek hamurunun sarılırken kırılmaması için, fırından alınca çok fazla soğumadan sarmak gerekiyor. Bu düzeyde, elinizi yakmamaya dikkat etmelisiniz.
  • Pişirme kağıdı olmadan elmalı rulo kek yapılır mı diye soranlar çıkacaktır. Pişirme kağıdı olmadan, tepsiden elmalı taraf üzerine ters çevirmek olası olmaz, elmalar tepsiye yapışıp kalabilir. Bu nedenle pişirme kağıdı olmadan sınamanızı nasihat etmem.



Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın