Fırından aldıktan sonra, sıcağı ile kekimizi sarmamız gerekiyor. Kolaylık olması açısından, başka bir pişirme kağıdı üzerine keki ters çevirelim. Elmalı taraftaki kağıdı, cedderek çıkaralım.
Ardından uzun kenarlardan birinden başlayarak, keki rulo biçiminde saralım. Soğuyuncaya kadar bu biçimde bekletelim.
İyice soğuyunca, üzerine pudra şekeri serperek dilimleyip servis edelim.
Bu tarifte kullanılan su kadehi, ufak boy 200 ml kadehlerden.
Kullanılan elmalar ekşi olmamalı, tatlı kırmızı elmalardan seçim edilmeli. Elmalar zati şekerli olduğu için, ben 1 kadehten daha az şeker kullandım ama şekerli beğenmeyenler azıcık daha şekeri eksiltebilir.
Benim kullandığım fırın tepsisi ankastre fırın tepsisi. İçerisine kendiliğinden kesilmiş pişirme kağıdı seriyorum. Tepsi ebatları genelde aynı oluyor ama videoda da izleyebilirsiniz, bütün pişirme kağıdı ebatlarında hazırladım. Hamuru denk biçimde yaydırdım.
Hamur kalın olursa, sarılırken kırılabilir. Rulo kek hamurunun sarılırken kırılmaması için, fırından alınca çok fazla soğumadan sarmak gerekiyor. Bu düzeyde, elinizi yakmamaya dikkat etmelisiniz.
Pişirme kağıdı olmadan elmalı rulo kek yapılır mı diye soranlar çıkacaktır. Pişirme kağıdı olmadan, tepsiden elmalı taraf üzerine ters çevirmek olası olmaz, elmalar tepsiye yapışıp kalabilir. Bu nedenle pişirme kağıdı olmadan sınamanızı nasihat etmem.