Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Elmalı Pudigli Yumuşacık Kek

Elmalı Pudigli Yumuşacık Kek

Tarifin Hikayesi

Elmalı Pudigli Yumuşacık Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 ml süt
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 su bardağı şeker ( 200 gr)
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 2 adet elma
  • 1 çay kaşığı kadar tarçın
  • Üzerine serpiştirmek için yeterince
  • Pudra şekeri

Elmalı Pudigli Yumuşacık Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir tencereye puding için gerekli bütün malzemeleri alıp güzelce karıştırın.
  2. Ocağınızın altını yakıp sürekli karıştırarak pudingi pişirin.
  3. Pişen pudinginizi bir kenara alıp arada karıştırarak soğumaya bırakın.
  4. Daha sonra kekimiz için derin bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  5. Ardından süt ve sıvı yağ ekleyip kısaca tekrar çırpın.
  6. Vanilya un ve kabartma tozunu ilave edip güzelce karıştırın ve hamurumuz hazır.
  7. İki elmayı soyup istediğiniz büyüklükte doğrayın.
  8. Orta boy fırın kabınızı katı yağ ile güzelce yağlayın.
  9. Doğramış olduğunuz elmaları tepsiye yerleştirin üzerine tarçın serpiştirin.
  10. Ve hamurunuzu yavaşça elmaların her yerine gelecek şekilde dökün.
  11. Bu arada soğuyan puding çok katılaştıysa mikserle çırpın ve bir sıkma torbasına doldurup kekin orta kısmından başlayarak daire şeklinde kekin üzerine sıkıp şekil verin.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  13. Soğuyan kekinizin üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz afiyet olsun hanımlar 👌👌👌.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın