Malzemeler
Üzerini süslemek için
Yapılışı
Öncelikle bisküvi ile ceviz rondodan geçirilir.
Elmaların kabuğu soyulup rendelenir ve hazırlanan malzemeler derin bir kap içerisin alınır.
Üzerine tarçın ilave edilerek iyice karıştırılır.
Elde edilen bisküvili elmalı karışım pasta çemberine yayılır ve buzdolabına kaldırılarak 1 gece dinlendirilir.
Ertesi gün krem şanti 1 su bardağı süt ile çırpılarak pastanın üzerine yayılır.
Tekrar buzdolabına kaldırılarak yarım saat kadar dinlendirilir.
Çikolata sosu 2 buçuk su bardağı süt ile pişirilir ve kabuk tutmaması için ara ara karıştırılarak soğutulur.
Krem şantinin üzerine soğuk çikolata sosu yayılır ve üzerine son olarak çikolata rendelenir (arzuya göre süsleyebilirsiniz)
Hazırlanan elmalı pasta tekrar buzdolabına kaldırılarak 1-2 saat dinlendirilir.
Süre sonunda pasta dolaptan alınır ve dilimlenerek servise sunulur. Afiyet olsun.