Elmalı Muhallebili Kek (Yağsız Enfes Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
2 adet elma
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı + 1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı şeker
1 su bardağı süt
Elmalı Muhallebili Kek (Yağsız Enfes Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı
İlk olarak muhallebi için tüm malzemeyi küçük bir tencereye alalım ve pişirelim. Pişen muhallebiyi ocaktan alalım ve biraz çırpıp sıcaklığı çıkınca sıkma torbasına veya buzdolabı poşetine alalım.
Kek için önce yumurtayla şekeri iyice çırpalım ve diğer malzemeleride ekleyip kek harcımızı hazırlayalım.
Daha sonra elmaları soyalım ve ince ince doğrayıp yağlı kağıt serdiğimiz borcama yerleştirelim. Elmaların üstüne kek harcımızı dökelim.
Son olarak sıkma torbasındaki muhallebiyi şeritler halinde kek hamurunun üstüne sıkalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirelim. Pişen kekimiz ılıdıktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Dilerseniz servis ederken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun🤗.