Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,67
  • ALTIN
    %1,01
  • BIST
    %1,67
Elmalı Muhallebili Hafif Tatlı Tarifi

Elmalı Muhallebili Hafif Tatlı Tarifi

Malzemeler

  • 750 ml süt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • içine:
  • Dövülmüş ceviz
  • Kuru üzüm
  • Tarçın
  • 4 veya 5 tane sarı elma
  • Toz şeker
  • 8 veya 10 adet petibör bisküvi
  • Hindistan cevizi

Yapılışı

  1. Elmaları soyun, ikiye kesip çekirdek yuvalarını çıkartın.
  2. Yayvan bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek şekilde dizin.
  3. Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin.
  4. Yarılarına gelecek kadar su ekleyip dağılacak kadar yumuşamalarına izin vermeden pişirin.
  5. Tereyağı hariç kalan krema malzemelerini devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  6. Pişince yağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.
  7. İç malzemeyi bir kasede karıştırın.
  8. Pişen elmaları sırayla alıp çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun.
  9. Üzerine bir pötibör bisküvi kapatın.
  10. Bisküvi altta kalacak şekilde borcama dizin.
  11. Hepsini dizince kremayı üzerlerini ve aralardaki boşlukları kapatacak şekilde dökün.
  12. Hindistan cevizi serperek buzdolabında soğumaya bırakın.
  13. Soğuyunca servis yapın, afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın