Malzemeler
Muhallebi Malzemeleri
Üzeri için
Yapılışı
Tatlımızı yapmaya ilk olarak elmaları soyup ikiye bölerek başlıyoruz. Daha sonrasında elmaların içinden çekirdeklerini çıkarıyoruz. Üzerlerine şeker serpip, bir parmak geçecek kadar su koyup, orta ateşte pişiriyoruz. Muhallebi için gereken malzemelerimizi orta büyüklükte bir tencereye koyup, karıştırarak pişiriyoruz. Daha sonra karıştırarak biraz soğutup bir kenara kaldırıyoruz. Haşladığımız elmalarımızı soğuttuktan sonra, servis tepsisine oyulmuş kısımları üstte olacak şekilde diziyoruz. Bu kısımlarına bolca ceviz ve tarçın serpiyoruz. Sonrasında üzerlerine petibör kakaolu bisküvilerimizi üstlerine birer birer diziyoruz. Dizdikten sonrada hepsini bisküvi ve elmaları birlikte tutarak tek tek servis tabağına ters çeviriyoruz. Üzerlerine ılınmış olan muhallebimizi bolca döküyoruz. Sonrasında streç filmle tüm servis tepsimizi kaplayıp, soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Elmalı muhallebili tatlımız servise hazırdır. Servis yapmadan önce Hindistan cevizini bolca serperek servis edebiliriz. Afiyet olsun.