Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %0,74
  • ALTIN
    %0,39
  • BIST
    %-0,52
Elmalı Muhallebi Kupları

Elmalı Muhallebi Kupları

Elmalı Muhallebi Kupları Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 çay kadehi ceviz içi

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 koli vanilya

Elmalı Muhallebi Kupları Nasıl Yapılır?

Basitçe uygulanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda. Elmaların kabuklarını ceddip kocamanca rendeleyin. Tavaya alıp üzerine toz şeker ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. İçine tarçın ve ceviz ilave edip karıştırın ve kupların dibine paylaştırın.

Süt, şeker, un ve vanilyayı bir tencereye alıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Kuptaki elmaların üzerine ilave edin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak soğutun. Soğuyunca üzerine kocaman çekilmiş ceviz serpiştirip, nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın