Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Elmalı Kurabiyeli Kup

Elmalı Kurabiyeli Kup

Malzemeler

Elmalı Harç İçin

  • 4 elma
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı sarı üzüm
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Kura biye için
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 115 g tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz

Üzeri İçin

  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Yulaflı bisküvi

Yapılışı

  • Elmalı harç için elmaları soyup küp doğrayın. Nişasta, tarçın, üzüm, ceviz içi ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Küçük bir sos tenceresinde elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Kurabiye için pudra şekeri, tereyağı, vanilya ve yumurtayı geniş bir kasede çırpın. Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru unlanmış tezgaha alarak bir merdane yardımıyla açın. Şekilli kurabiye kalıbı ile parçalar kesin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 6-8 dakika pişirin.
  • Üzeri için süzme yoğurt, labne peyniri ve balı bir kasede çırpın. Pişen elmalı harcı servis kuplarına alın. Üzerine süzme yoğurtlu ve labne peynirli karışımdan 1 yemek kaşığı kadar koyup bal gezdirin. Elinizle ufaladığınız yulaflı bisküviden serpip birer parça kurabiye yerleştirin. Ilık ya da soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın