Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Elmalı Kurabiye Tarifi

Elmalı Kurabiye Tarifi

Şimdiki tarifimiz hamur işi tarifleri arasında en çok yapılan kurabiye tarifleriden biri diyebiliriz. Çünkü hem sunumu hoş bir kurabiye hem de içinde yer alan rendelenmiş elma ayrıca güzel bir koku katıyor kurabiyeye, ayrıca de tat katıyor. Ben hiçbir kurabiye çeşidini 20-25 dakikadan artı tutmam fırında. Zira kurabiye ne kadar fazla fırında kalırsa öyle sert oluyor. Azıcık yumuşak kıvamda fırından çıkarırsanız zaten kendi ısısıyla dıştan bir miktar daha durduğu için olması gereken kıvamı alıyor. Sabahtan kahvaltılarına, çay ve kahve yanında ikram edebileceğiniz elmalı kurabiye, üzerine servis ederken pudra şekeri ya da bir miktar tarçın serperseniz daha hoş ve leziz oluyor. Elmalı kurabiyenin içine koyacağınız elmaları isterseniz rendeleyin isterseniz benim gibi mutfak robotundan geçirin.

Elmalı Kurabiye Tarifi için malzemeler

* 200 gr Sana yağı(Oda sıcaklığında)
* 3 su bardağı un(345 gr)
* 2.5 yemek yemek kaşığı yoğurt (100 gr)
* l su bardağı pudra şekeri (125 gr)
* l akarsu kaşığı kabartma tozu
* l kahve fincanı toz şeker (75 gr)
* l kahve fincanı çekilmiş ceviz(100 gr)
* l tatlı kaşığı tarçın (5gr)
* 2 adet küçük yükseklik ekşi elma

Üstü için:
Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır

* Elmaların kabuğunu soyduktan sonradan, çekirdek kısmını çıkartıp rendeleyin.Bir tencereye elmaları ve şekeri koyun, orta ateşte elmalar marmelat halini alana dek yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Piştikten sonradan cevizi ve tarçını ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın.
* Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın.
* Kabartma tozunu ve unu tezgaha birlikte eleyin. Ortasını büyükçe bir haylazlık bırakarak havuz gibi açın.
* Oda sıcaklığındaki Sana yağını, yoğurdu ve pudra şekerinin yarısını unun ortasına koyarak kaşıkla tamamen karıştırın.
* Karışıma etrafından un katarak bir hamur yapın. Hamuru elinizi bırakana değin yoğurun.
* Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elde top gibi yuvarlayın.
* Yuvarlanan hamuru elinizle yassı yuvarlak ışık halkası getirin.Hamurun ortasına hazırladığınız harçtan l tatlı kaşığı dek koyun.Hamurun iki tarafını uçları üste gelecek şekilde birleştirin. Parmağınızla hamurun birleşik kısmına şekil vererek yapışmasını sağlayın.Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.
* Yağlanmış fırın tepsisine kapatılan kısımları üste gelecek şekilde 3 parmak aralıkla yerleştirin.
* Evvelden ısıttığınız fırında yaklaşık 20-25 dakika kurabiyeler altın sarısı renk alana dek pişirin.Tepsiyi fırından çıkartın, soğuduktan sonradan kurabiyeleri servis tabağına alın, üzerine pudra şekeri serperek veya sade olarak servis yapın.

Püf Noktası:
Elmalı kurabiyenin hamuruna istediğiniz şekli verebilirsiniz. Mesela, hamuru merdane ile yarım parmak kalınlığında açıp, ufak üçgenlere böldükten sonradan harcı baş tarafına koyup, rulo şeklinde sardıktan daha sonra pişirebilirsiniz.

Müzeyyen adlı kullanıcımızın önerisi:

Tıpkı elmalı kurabiye tarifindeki gibi uyguladım arkadaşlar yorumlarımı yazayım muavin olsun size birincisi hamura tarafından içi az geliyo ve tarçını yoğun oluyor, tarçını artırmadan elmaları ve şekeri iki katına çıkarabilirsiniz. benim elmalarım fazla ekşi değillerdi çok da tatlı değillerdi şeker oranı tuttu. onun dışarıya çok hoş oluyor. ben yumuşak sevenlerdenim, bu tarifleri yumuşak güzel bir kurabiye yakalayabiliyorsunuz.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın