Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Elmalı Kup Tatlısı Tarifi

Elmalı Kup Tatlısı Tarifi

Elmalı Kup Tatlısı Tarifi için malzemeler

1 kilo süt

200 gram toz şeker (1su bardağı)

1 paket vanilya

1 çorba kaşığı tereyağı

4 çorba kaşığı un

Elma harcı için:

4 yemek yemek kaşığı toz şeker

1 su bardağı çeviz

Yulaflı bisküvi

tarcın

3 tane elma

Elmalı Kup Tatlısı Tarifi

Ilk Kez elma harcını hazırlayalım, bunun için elmaları yıkayalım kabuklarını soyalım. Rndenin ince tarafı ile  rendeliyelim bir tavaya alalm üstüne şekeri serpelim. Kısık ateşte  elmaları soteleyelim (yumuşayana değin)  Sonradan sırası ile ceviz ve tarcını ilave edelim.  Ocaktan alalım üstüne kırmış olduğunuz bisküvileri ilave edelim karıştıralım.  bir kenarda soğumaya bırakalım.

Bir tencereye sütü alalım, üstüne unu, şekeri ve vanilyayı  ilave edip karıştıralım. Kısık ateşte kesintisiz karıştırarak muhallebi kıvamamına gelene değin pişirelim.

Tereyeğını ek edelim hızlıca karıştıralım, tereyağ eriyince  karıştırmayı bırakalım.

Servise sunacağımız kupların dibine elma harcında alalım, üzerlerine yeteri kadar muhallebi koyalım ılınması için mutfağınız bir köşesinde bekletelim.

Ilınınca üstüne nane yaprağı ve  cevizlerle süsleyelim.

Buzdolabında birkaç saat bekletelim. Soğuk servise sunalım.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın