1 kilo süt
200 gram toz şeker (1su bardağı)
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
Elma harcı için:
4 yemek yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı çeviz
Yulaflı bisküvi
tarcın
3 tane elma
Ilk Kez elma harcını hazırlayalım, bunun için elmaları yıkayalım kabuklarını soyalım. Rndenin ince tarafı ile rendeliyelim bir tavaya alalm üstüne şekeri serpelim. Kısık ateşte elmaları soteleyelim (yumuşayana değin) Sonradan sırası ile ceviz ve tarcını ilave edelim. Ocaktan alalım üstüne kırmış olduğunuz bisküvileri ilave edelim karıştıralım. bir kenarda soğumaya bırakalım.
Bir tencereye sütü alalım, üstüne unu, şekeri ve vanilyayı ilave edip karıştıralım. Kısık ateşte kesintisiz karıştırarak muhallebi kıvamamına gelene değin pişirelim.
Tereyeğını ek edelim hızlıca karıştıralım, tereyağ eriyince karıştırmayı bırakalım.
Servise sunacağımız kupların dibine elma harcında alalım, üzerlerine yeteri kadar muhallebi koyalım ılınması için mutfağınız bir köşesinde bekletelim.
Ilınınca üstüne nane yaprağı ve cevizlerle süsleyelim.
Buzdolabında birkaç saat bekletelim. Soğuk servise sunalım.