Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,46
  • ALTIN
    %0,96
  • BIST
    %1,47
Elmalı Krep Tatlısı

Elmalı Krep Tatlısı

Elmalı Krep Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 krep
  • 4 elma
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 4 top vanilyalı dondurma

Karamel sos için

  • 1.5 su kadehi toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kadehi krema

Elmalı Krep Tatlısı Nasıl Yapılır?

Sos için şekeri tavaya alıp karıştırmadan eriyinceye kadar bekletin. Tereyağını ilave edip erimeye vazgeçin. Krema ilave edin ve birkaç dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Elmaların kabuklarını ceddip kocaman küpler biçiminde doğrayın ve tavaya alın. Şeker ve vanilya ilave edip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tarçın ilave edip ocaktan alın. Krepleri dörde katlayıp servis tabaklarına alın. Elmaları içlerine yerleştirin. Üzerine vanilyalı dondurma ilave edip karamel sos dolaştırdıktan sonra servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın