Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,18
EURO
%-0,62
ALTIN
%1,50
BIST
%1,94
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 23.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Karışık Tatlı Tarifleri
»
Elmalı Kek Boşnak Usullü (Lijena Pita)
Facebook
Twitter
Google+
26 Şubat 2021
0
390
+
-
Elmalı Kek Boşnak Usullü (Lijena Pita)
Elmalı Kek Boşnak Usullü (Lijena Pita) Tarifi İçin Malzemeler
150 gram soğuk tereyağı
300 gram un
3 yemek yemek kaşığı şeker
Az tuz
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yumurta sarısı
1 paket şeker vanilin
1 limonun suyu ve kabuk rendesi
1 kg elma
4-6 kaşık esmer şeker ( kullandığınız elmaya bağlı )
Elmalı Kek Boşnak Usullü (Lijena Pita) Tarifi Yapılışı
Un, tereyağı, rendelenmiş limon kabuğu, tuzlu ve şeker parmaklarımızla karıştıralım, güzelce yedirelim.
Fazla pozitif yok, tereyağının soğuk kalması lazım.
Akışkan malzemeler ekleyip hamuru ele yapışmaz ve hafif elastik olana değin yoğuralım.
İki eşit parçaya bölelim ve streçleyip buzdolabı kaldırılalım (30 dakika).
Fırını 180 daha aşağı/üstteki derecede ısıtın, elmaları soyup rendeyeyim.
Süzgece koyalım ve suyunu en ince ayrıntısına kadar bıraksın, icabında parmaklarımızla bastıralım.
Suyu süzdükten daha sonra şeker ekleyelim.
Hamuru az unla açalım ( kullanacağınız orta tepe fırın kabına tarafından ).
Kaba ilk hamuru koyup üstüne hazırladığımız elmaları koyalım ve ikinci hamuru da koyup fırında 25-30 dakika pişirelim.
Soğuyunca pudra şeker serpelim ve servise hazır!.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
Elmalı Kek Boşnak Usullü (Lijena Pita) Tarifi
Elmalı Kek Boşnak Usullü (Lijena Pita) Tarifi nasıl yapılır
hazırlanışı
kolay Elmalı Kek Boşnak Usullü (Lijena Pita) Tarifi
yemek tarifi
yemek tarifleri
İlginizi Çekebilir
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Çikolata Harikası (Čudo Od čokolade)
Önceki Yazı
Anne Keki :)
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı