Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Elmalı Kek Boşnak Usullü (Lijena Pita)

Elmalı Kek Boşnak Usullü (Lijena Pita)

Elmalı Kek Boşnak Usullü (Lijena Pita) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram soğuk tereyağı
  • 300 gram un
  • 3 yemek yemek kaşığı şeker
  • Az tuz
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket şeker vanilin
  • 1 limonun suyu ve kabuk rendesi
  • 1 kg elma
  • 4-6 kaşık esmer şeker ( kullandığınız elmaya bağlı )

Elmalı Kek Boşnak Usullü (Lijena Pita) Tarifi Yapılışı

  1. Un, tereyağı, rendelenmiş limon kabuğu, tuzlu ve şeker parmaklarımızla karıştıralım, güzelce yedirelim.
  2. Fazla pozitif yok, tereyağının soğuk kalması lazım.
  3. Akışkan malzemeler ekleyip hamuru ele yapışmaz ve hafif elastik olana değin yoğuralım.
  4. İki eşit parçaya bölelim ve streçleyip buzdolabı kaldırılalım (30 dakika).
  5. Fırını 180 daha aşağı/üstteki derecede ısıtın, elmaları soyup rendeyeyim.
  6. Süzgece koyalım ve suyunu en ince ayrıntısına kadar bıraksın, icabında parmaklarımızla bastıralım.
  7. Suyu süzdükten daha sonra şeker ekleyelim.
  8. Hamuru az unla açalım ( kullanacağınız orta tepe fırın kabına tarafından ).
  9. Kaba ilk hamuru koyup üstüne hazırladığımız elmaları koyalım ve ikinci hamuru da koyup fırında 25-30 dakika pişirelim.
  10. Soğuyunca pudra şeker serpelim ve servise hazır!.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın