Malzemeler
Hamur için
125 gr. margarin
1 çay bardak sıvı yağ
1 çay bardak su
3 çorba kaşık şeker
1 paket vanilya
Yarım tatlı kaşık kabartma tozu
3 veya 3, 5 su bardak un
Elmalı harç
4 orta boy elma
İki çorba kaşık şeker
3 çorba kaşık ballı çerez veya bir çay bardak ince kıyılmış fındık
Yarım fincan çekirdeksiz kuru üzüm
Bir tatlı kaşık tarçın
Yapılışı
Soyulmuş elmaları rendenin iri tarafıyla rendeleyelim. Tavaya alınır, suyunu çekene kadar pişirilir. Pişince altı kapatılıp üzüm atılır, kapak kapatılır. Üzümün yumuşaması için on dakika beklenir. 10 dakika sonra tarçın ve ballı çerez veya fındık ilave edilip karıştırılır soğumaya bırakılır.
Yarım paket oda sıcaklıkndaki margarin ve şeker, su ve sıvı yağ iyice yoğrulur. Vanilya, kabartma tozu ve un eklenip poğaça kıvamında hamur hazırlanır. Su bardak ile yuvarlaklar kesilir, yuvarlakların yarısı bıçakla kesilir kesilmeyen hamura bir tatlı kaşık elmalı harç koyulup üzerine kestigimiz hamur koyulup aşak doğru bastırılır. Çay bardak ile bastırarak sabitlenir. Yağlanmış tepsiye dizilir ve fırına verilir. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir servis zamanı pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun.