Malzemeler
Dolgusu için
Şurup için
Dolgusu için elmaların kabuklarını ceddip küp biçiminde doğrayın. Limon suyu ilave edip karıştırın. 2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritip elma, üzüm, badem, şeker ve tarçını ilave edin. Suyu ilave edip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. 200 gr tereyağını eritin. Kadayıftan parçalar koparıp tel tel ayırın. Üzerine kaşıkla sıcak tereyağını döküp her tarafına bulaşmasını sağlayın. Düz bir tabanda el büyüklüğünde bastırın. Elma karışımından bir ölçü içine yerleştirip sıkıca sarın. Fırın tepsisine dizin. Tüm malzeme bitinceye kadar operasyonu yineleyin. Üzerine fırça ile kalan tereyağını sürüp 175 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar takribî 30 dakika pişirin. Kadayıf pişerken şurubu hazırlayın. Şurup için, şeker ve suyu tencereye alıp 5-8 dakika kaynatın. Ocaktan alıp limon suyunu ilave edin. Fırından çıkan kadayıfların üzerine sıcak şurubu dolaştırın ve dinlenmeye vazgeçin. Soğuduktan sonra servis yapın.