Süt, şeker ve irmiği bir tencereye alıp ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocağı kapatın. Tereyağı ve vanilyayı irmikli muhallebiye ekleyip yağ eriyene kadar karıştırın ve kenara alın.
Elmayı rendeleyip esmer şeker ve tarçınla birlikte şeker tamamen eriyene kadar ocakta kavurun. Silikon kalıbınızı ıslak bir peçeteyle hafifçe silin. İrmikli karışımın yarısını kalıba dökün ve yerleştirin, üzerine kavurduğunuz elma rendesini koyun ve yerleştirin. Kalan irmikli karışımı da onun üzerine döküp kaşıkla düzeltin. Kalıbın her yerine eşit dağılması için kalıbı hafifçe tezgaha vurun.
Oda sıcaklığına gelene kadar bekledikten sonra 3 saat kadar buzdolabında bekletin. Kalıbı ters çevirip çıkardıktan sonra çikolata rendesiyle süsleyebilirsiniz. Arasına elma yerine portakal dilimleri, ayrıca ufalanmış kakaolu bisküvi de koyabilirsiniz. Afiyet olsun.