Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Elmalı İrmik Helvası

Elmalı İrmik Helvası

Elmalı İrmik Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 2.5 su bardağı şekersiz elma suyu
  • 2/3 su bardağı irmik
  • ¼ su bardağı kuru üzüm
  • Toz tarçın
  • Toz kakule
  • 2 elma
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker

Servis için

  • Az yağlı yoğurt

Elmalı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye elma suyu, irmik, kuru üzümler ve baharatları alın. Bir kaşık takviyesiyle devamlı karıştırarak kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın ısısını düşürerek 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Hazırladığınız karışımın yarısını yağlanmış fırın kabına dökerek spatula takviyesiyle yayın.
  • Yıkayıp süzdüğünüz elmaların kabuklarını cedderek yarım ay biçiminde dilimleyin ve yarısını irmiğin üzerine dizin.
  • Kalan irmikli karışımı elma dilimlerini tamamen kapatacak biçimde üzerine muntazamca yayın.
  • Artan elma dilimlerini üzerine dizerek esmer şeker serpip, evvelden ısıtılmış 200 derece fırında elma dilimlerinin rengi dönene kadar 25-30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis tabağına alın. Az yağlı yoğurtla birlikte süsleyin.
  • Elmalı irmik helvasını, konut üretimi muzlu smoothie ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Elmalı İrmik Helvasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Helvamın kıvamını yakalatmak için devamlı tahta kaşıkla karıştırın. 
  • Elmaları dilim olarak sunmak istemiyorsanız, rendeleyerek püre haline getirebilirsiniz.
  • Tarife başlamadan evvel elmaların tadına bakın. Tatlıysa şeker ölçüsünü düşürebilirsiniz.
  • Kullanacağınız elmaların sarı veya kırmızı olmasına dikkat edin. Bu sayede helvanın tadı daha lezzetli olacaktır.

1 Porsiyon Elmalı İrmik Helvası Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan elmalı irmik helvasının bir porsiyonu, takribî 250 kaloridir. Düşük kalorili bir tarif arıyorsanız, sütlü irmik tatlısını da deneyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın