Bir tencereye elma suyu, irmik, kuru üzümler ve baharatları alın. Bir kaşık takviyesiyle devamlı karıştırarak kaynatın.
Kaynadıktan sonra ocağın ısısını düşürerek 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Hazırladığınız karışımın yarısını yağlanmış fırın kabına dökerek spatula takviyesiyle yayın.
Yıkayıp süzdüğünüz elmaların kabuklarını cedderek yarım ay biçiminde dilimleyin ve yarısını irmiğin üzerine dizin.
Kalan irmikli karışımı elma dilimlerini tamamen kapatacak biçimde üzerine muntazamca yayın.
Artan elma dilimlerini üzerine dizerek esmer şeker serpip, evvelden ısıtılmış 200 derece fırında elma dilimlerinin rengi dönene kadar 25-30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis tabağına alın. Az yağlı yoğurtla birlikte süsleyin.
Elmalı irmik helvasını, konut üretimi muzlu smoothie ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Elmalı İrmik Helvasının Püf Noktaları Nelerdir?
Helvamın kıvamını yakalatmak için devamlı tahta kaşıkla karıştırın.
Elmaları dilim olarak sunmak istemiyorsanız, rendeleyerek püre haline getirebilirsiniz.
Tarife başlamadan evvel elmaların tadına bakın. Tatlıysa şeker ölçüsünü düşürebilirsiniz.
Kullanacağınız elmaların sarı veya kırmızı olmasına dikkat edin. Bu sayede helvanın tadı daha lezzetli olacaktır.
1 Porsiyon Elmalı İrmik Helvası Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan elmalı irmik helvasının bir porsiyonu, takribî 250 kaloridir. Düşük kalorili bir tarif arıyorsanız, sütlü irmik tatlısını da deneyebilirsiniz.