Elmaları 4 ’e dağılarak çekirdeklerini arının. Kabuklarını atayarak küp küp doğrayın. Kararmamaları için limon suyuyla harmanlayın. Ardından elmaları geniş tabanlı bir tencereye aktarın.
Esmer şeker ilave ettiğiniz elmaları, suyunu salıp hafif renk alana kadar orta ateşte soteleyin. Tarçın ve vanilyayı ilave ederek ocaktan alın.
Muhallebisi için süt, yumurta sarıları ve nişastayı bir tencereye alıp çırpın. Toz şekeri ilave edin ve karıştırarak orta ısılı ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın, hafif ılındıktan sonra toz krem şantiyi ilave edip mikser takviyesiyle çırpın.
Yulaflı bisküvileri elinizle veya robottan geçirerek parçalayın. İnce çekilmiş ceviz içiyle harmanlayın. Sırça servis kadehlerine, bir kat bisküvi, bir kat elma ilave ederek malzemeyi paylaştırın. Üzerlerine ılınmış muhallebiyi ve bisküvileri paylaştırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.