Elmaları atayıp rendeleyelim şeker ile pişirelim ocağı söndürelim içine ceviz ve tarçın ilave edelim karıştırıp soğumaya vazgeçelim.
Kek hamurumuz için yumurta ve şeker çırpalım içine yağ su süt kabartma tozu vanilyayı ilave edip karıştırın. En son unu ilave edip karıştıralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine evvel pişirdiğimiz elmalı harcı dökelim üzerine kek hamurumuzu denk biçimde elmalıların üzerini örtecek biçimde dökelim.
Fırında üstü pişen kadar pişirelim her fırına göre değişir kürdan hakimiyeti yapalım. Pişen kekimizi ters çevirip yağlı kağıdını çıkaralım, kenar kısımlarını alalım.
Üç denk dilime kesip üst üste koyalım en üste bölünmüş ceviz ekelim. Yarım kutu çikolata sosunu 1 kadeh sütle pişirelim.
Soğuyunca kekimizin üzerine dökelim isterseniz üzerini tamamen çikolata sosuyla kaplayabilirsiniz. Üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edin afiyetler olsun.