Baklava hamuru için
Hamuru açmak için
Üzeri için
İç harcı için
Şerbet için
Sınanmış yemek tarifleri sunan Lezzet’in tatlı tarifleri listesinden iyi bir tercih.
İçi için, elmaların kabuklarını ceddip küp biçiminde doğrayın. Su ve şekeri bir tencereye alıp karamel haline gelinceye dek pişirin. Elmaları ilave edip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Kıyılmış bademi ilave edip birkaç dakika daha pişirdikten sonra soğumaya vazgeçin.
Baklava hamuru için, yumurta, sıvıyağ, yoğurt, süt, şeker, sirke ve tuzu hamur yoğurma kabında karıştırın. Unu azar azar ilave edip yoğurun. Hamuru tezgahın üzerine alıp pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika bekletin.
Hamuru 30 denk bezeye ayırın. 15 bezeyi üzerlerine nişasta serperek tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız yufkaları aralarına nişasta serpip üst üste yerleştirin. Oklava ile tepsi büyüklüğünde bir yufka açıp yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine elmalı harcı yayın. Kalan 15 bezeyi de aynı biçimde açıp harcın üzerine yayın. Kare biçiminde kesip dilimleyin.
Tereyağını tavada eritip baklavanın üzerine dolaştırarak dökün. 180 dereceye ayarlı fırında kızarana dek pişirin. Fırından çıkarıp yarım saat bekletin.
şerbet için, şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırın. Koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Sıcak şerbeti ılık baklavanın üzerine dolaştırarak dökün. 2 saat bekletip servis yapın.