Hamur malzemeler en az 2 saat evvelden buzdolabından çıkarılmış ve oda sıcaklığında olmalıdır.
Hamur malzemeleri bir bir ilave edilerek ne çok yumuşak ne de sert bir hamur olmayacak biçimde orta kıvamda bir hamur elde edilir.
İç malzemesi için elmalar rendelenerek 3 yemek kaşığı toz şeker ile üzüm ve incir de ilave edilerek suyunu sürükleyene kadar pişirilir.
Üzerine ceviz ve tarçın ilave edilerek soğutulur. Yuvarlak borcamın tabanı yağlanır.
Hazırladığımız hamur 2 denk parçaya ufalanır.
Bir parçası borcamın tabanına dağılarak, çatalla delikler açılır.
Hazırladığımız elmalı karşımdan hamurun üzerine iyice dağılır.
Sonrasında istediğiniz biçimde üzerini süsleyebilirsiniz.
Süsledikten sonra hamurun üzerine yumurta sarısı sürülerek 150 derecede takribî 35 dk pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.