Merhaba, Türkiye’nin Pratik ve en güzel yemek yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri Elma Şekeri Tarifi ile sizlerleyiz. Elma şekeri yapacaksanız, öncelikle kırmızı ve sert elmaları almaya dikkat edin. Amasya elması idealdir, elmaları sirkeli suda yıkamanız gerekiyor sonra en ince ayrıntısına kadar durulayıp mutfak havlusu ile ayrıntılarıyla kurutmalısınız. Elma kabuklarının donmasını engellemek için takriben bir saat buzdolabında bekletelim.
Elma Şekerini hazırlarken uyarı etmemiz kayda değer püf noktalarından biri de şurubuna limon suyu katmayı unutmamamız.Aksi takdirde şurup şekerlenme yapabilir. Gıda boyasını kaynamaya başladıktan 5 dakika daha sonra ekleyelim (100 derece olunca) şurubu en az 15 dakika daha kaynatalım, koyu kıvamlı bir şurup olmalı.Hadi çocuklarımızı sevindirelim.
Gelelim yemek önerilerimize, Et yemekleri katagorimizden kebab tariflerine bir göz atmanızı nasihat ederiz.Hamur işi katagorimizden şöyle makarna tariflerinden bir tanımlama seçebilirsiniz. Leziz çorba tariflerimizden bir tanesini uygulayabilirsiniz. Muhteşem pasta tariflerimizden beğendiğiniz bir tane tarif bulabilirsiniz. Afiyetle, kolay gelsin…
”
Elma (1 su bardağı şeker ile yaklaşık 4 tane orta doruk elma kaplanabiliyor)
– Şeker
– Gıda boyası ( pasta malzemeleri satan dükkanlarda satılıyor)
Orta zirve bir tencereye su ve şekeri alalım, miktarı yapacağınız elma şekerlerine tabi ( 1 çay fincanı şekerle 4 tane orta yükseklik elma kaplana biliyor) 1 akarsu fincanı suya 2 nehir fincanı şeker kullanıyoruz (1+2) özet olarak yapacağınız elma şekerine göre miktarı siz belirleyeceksiniz.