Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Elma Şekeri Tarifi

Elma Şekeri Tarifi

Merhaba, Türkiye’nin Pratik ve en güzel yemek yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri Elma Şekeri Tarifi ile sizlerleyiz. Elma şekeri yapacaksanız, öncelikle kırmızı ve sert elmaları almaya dikkat edin. Amasya elması idealdir, elmaları sirkeli suda yıkamanız gerekiyor sonra en ince ayrıntısına kadar durulayıp mutfak havlusu ile ayrıntılarıyla kurutmalısınız. Elma kabuklarının donmasını engellemek için takriben bir saat buzdolabında bekletelim.
Elma Şekerini hazırlarken uyarı etmemiz kayda değer püf noktalarından biri de şurubuna limon suyu katmayı unutmamamız.Aksi takdirde şurup şekerlenme yapabilir. Gıda boyasını kaynamaya başladıktan 5 dakika daha sonra ekleyelim (100 derece olunca) şurubu en az 15 dakika daha kaynatalım, koyu kıvamlı bir şurup olmalı.Hadi çocuklarımızı sevindirelim.
Gelelim yemek önerilerimize, Et yemekleri katagorimizden kebab tariflerine bir göz atmanızı nasihat ederiz.Hamur işi katagorimizden şöyle makarna tariflerinden bir tanımlama seçebilirsiniz. Leziz çorba tariflerimizden bir tanesini uygulayabilirsiniz. Muhteşem pasta tariflerimizden beğendiğiniz bir tane tarif bulabilirsiniz. Afiyetle, kolay gelsin…

Elma Şekeri Tarifi için malzemeler

Elma (1 su bardağı şeker ile yaklaşık 4 tane orta doruk elma kaplanabiliyor)
– Şeker
– Gıda boyası ( pasta malzemeleri satan dükkanlarda satılıyor)

– Su
– Tahta çubuklar

Elma Şekeri Tarifi

Orta zirve bir tencereye su ve şekeri alalım, miktarı yapacağınız elma şekerlerine tabi ( 1 çay fincanı şekerle 4 tane orta yükseklik elma kaplana biliyor) 1 akarsu fincanı suya 2 nehir fincanı şeker kullanıyoruz (1+2)  özet olarak yapacağınız elma şekerine göre miktarı siz belirleyeceksiniz.

Şekeri eriyene değin karıştıracağız, kaynamaya başladıktan sonra takriben 2-3 dakika daha sonra gıda boyasını ek edelim, burada arz 2 akarsu fincanı şeker için çok az boya koymalıyız (çay kaşığı ucu ile)  kısık ateşte 15 dakika kaynatıyoruz.  Kıvama gelince ( kaşık içinde ağır hareket ediyorsa )  ocaktan almadan önce yarım yemek yemek kaşığı limon suyunu ilave ediyoruz takriben bir dakika kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Önceden yıkayıp saplarını çıkardığımız elmaları ayrıntılarıyla kurulayın ve tam ortalarından tahta Çubukları geçirin, kaynar olan şerbete batırın şerbetin her yerine gelmesini sağladıktan sonra yağlı kağıdın üzerine çıkarın (dikey koymaya itina gösterin) soğuduktan sonradan çocuğunuza sürpriz yapabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın