Bir kilogram ekşi elma
1 su bardağı toz şeker
Bir avuç ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Muhallebisi için malzeme
1 kilogram süt
2 parça damla sakızı
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek yemek kaşığı nişasta
Donatmak için
Kiraz şekerlemesi ya da mevsim meyveleri
Bir miktar tarçın
1 kilogram elmanın içinden 2 elmayı en son üzerinde göstermek üzere kenara ayırın. Geri kalan elmaları soyun ve rendeleyin. Bir tencerenin içine rendelenmiş elmaları koyun ve üzerlerine toz şekeri serpin. Tencereyi ocağa alıp kısık ateşte soteleyin. Arından bir miktar tarçın ve cevizleri ilave edip kaynamaya başlayınca 3 dakika daha ocakta tutup ocaktan alın. Tatlıyı koyacağınız tepsinin dibine sotelediğiniz elmaları yerleştirin.
Muhallebisini yerine getirmek için bir tencerenin içine soğuk sütü koyun ve toz şekerle, nişastayla, un ve damla sakızını ekleyip mikserle göz göz olana kadar çırpın. Pişirdiğiniz muhallebiyi tepside bekleyen elmaların üstüne ağır ağır gezdirerek dökün.
İlk başta ayırdığınız 2 adet elmanın kabuklarını soyun ve halka halka dilimleyin. Arkasından bir arz su ile birlikte 5 dakika ayrıntılarıyla kaynatıp pişirin. Kevgirle pişen elmaları tencereden alın ve suyunun adamakıllı süzdüğünden belli olduktan sonradan tepsideki muhallebinin üstüne sıralayın.
Elma dilimlerinin üstüne kiraz şekerlemesi ya da mevsim meyvelerinden koyarak servis edin.
Sağlık Durumu olsun..