Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
El Üretimi Fesleğenli Makarna Tarifi

El Üretimi Fesleğenli Makarna Tarifi

Merhaba gelin bu gün makarnayı konut da kendimiz yapalım ne dersiniz? Şayet ilgileniyorsanız yazımızı okumaya devam ediniz. Öncelikle püf noktalarına değinmek isterim, aşinayı üzere taze malzeme kullanmak her zaman için yaptığımız tarifleri daha lezzetli yapacaktır. Bu tarifin fazla bir püf noktası yok hamurun pürüzsüz olması en ehemmiyetli detayıdır. Ben bizzat konutta harcanan her şeyi, deterjanlar dahil konutta kendim yapmak isterdim. Ama ne yazık ki çok fırsat bulamıyorum konutta deterjan yapmaya ama mutfağa giren her mahsulün orijinal halini  yapmaya itina gösteriyorum. Misalin ben hazır çorbayı asla mutfağıma sokmam, elimin altında ne varsa kullanarak nefis ve katkısız çorbalar yapıyorum. Sizlerde mutfağınıza hazır katkılı mahsulleri sokmamaya çalışın organik yiyecekleri kullanmaya itina gösterin.

El Üretimi Fesleğenli Makarna Tarifinin Malzeme Listesi

Yarım kilo, un
4 tane, yumurta
2 tane, yumurta sarısı
Ve bir ölçü, tuz
Bir ölçü taze fesleğen ince kıyılmış
4 çorba kaşığı zeytinyağı

El Üretimi Fesleğenli Makarna

Hamuru karıştırma kabına alalım, unun ortasını açalım açtığımız çukurun içine yumurta sarısı ve zeytinyağını, tuz ve fesleğeni ilave edip yoğurmaya başlayalım. Kıvama gelene kadar yoğuralım, pürüzsüz bir hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım. Pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra hamur bezesini iki denk parçaya ayıralım ilk evvel ilk bezeyi bol un serptiğimiz tezgah üzerinde yufka kalınlığından azıcık daha kalın bir yufka açalım. Yufkanın altına elinizi koyduğunuz zaman elinizi görebilmelisiniz daha sonra yufkanın her iki ucundan rulo biçiminde saralım bütün ortada ruloları buluşturalım ve ruloyu bıçak dayanağı ile 1cm ince dilimlere ayıralım. Öbür bezeyi de aynı biçimde yapalım son olarakta 1 cm kalınlığında kestiğimiz makarna hamurlarının üzerine bıçağın sırt kısmı ile bastıralım. Bıçağın sırt kısmı ile bastırdığınız hamurlar tel tel açılması gerekiyor. Makarnalarımız haşlanmaya hazır hale getirdik, gizeme pişirmeye geldi, makarnayı pişirmek için bir tencereye su koyalım ve kaynatalım. Kaynayan suyun içine tuz ilave edelim bir taşım kaynadıktan sonra içine makarnaları ilave edelim takribî 3-4 dakika haşlayın haşlanan makarnaları süzgeçe alalım. Makarnaya istediğiniz sosu hazırlayıp servise sunalım, afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın