Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %0,11
  • BIST
    %1,14
Ekşili Kuru Dolma

Ekşili Kuru Dolma

Ekşili Kuru Dolma Tarifi İçin malzemeler

  • 20 kuru patlıcan
  • Yarım su kadehi pirinç
  • 250 g kuzu~dana karmaşık kıyma
  • 2 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 limon
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay kadehi zeytinyağı
  • 2 kadeh su

Ekşili Kuru Dolma Nasıl Yapılır?

  • Pirinç, kıyma, zeytinyağı, küp doğranmış soğan ve sarımsak, 1 tatlı kaşığı domates, 1 yemek kaşığı biber salçası, kuru nane, kimyon, pul biber, tuz ve nar ekşisini beraber karıştırın.
  • Evvelden haşlanmış olan patlıcanlara fazla sıkıştırmadan doldurun ve yassı olarak tabanına kemik dizilmiş bir tencereye dizip yerleştirin.
  • Dolmaların üzerine ayırdığınız 1 yemek kaşığı domates salçası, karabiber, limon suyu ve suyu karıştırıp dökün.
  • Ocağa alın, tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya vazgeçin. Kaynadıktan sonra ateşi kısın. Kısık ateşte 40-50 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yemeye doyamayacağınız soğan dolması tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın