Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %0,39
  • ALTIN
    %-0,71
  • BIST
    %1,14
Ekşili Enginar

Ekşili Enginar

Ekşili Enginar Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 10 arpacık soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 domates Küp doğranmış
  • 4 enginar
  • 1 demet taze soğan
  • 1 limon
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Ekşili Enginar Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp, kabuğunu cettiğiniz arpacık soğanları kavurun.
  • Salçayı ve küp doğranmış domatesleri ilave edip, 5 dakika daha kavurun. 4 ’e ayrıldığınız enginarları, pirinci ve ince ince kıydığınız taze soğanın beyaz kısmını ilave edin.
  • Limonun kabuğunu ceddip beyaz kısımlarını arındıktan sonra doğrayıp tencereye ilave edin.
  • Üzerini örtecek kadar suyu, pirinci, tuzu ve pul biberi de ilave edin. Evvel yüksek ateşte 5 dakika kaynatın, daha sonra ateşi kısın.
  • Tencerenin kapağını kapatın, yarım saat pişirin. Ocaktan alın, kalan zeytinyağını yemeğin üzerine dolaştırın. Ilık veya soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Ev imali zeytinyağlı enginar tarifini de listenize ilave etmeyi unutmayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın