Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Ekmekli Tatlı

Ekmekli Tatlı

Ekmekli Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 12 hazır kızartılmış tuzsuz ekmek dilimleri
  • 2 su kadehi su
  • 1.5 su kadehi toz şeker
  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 koli vanilya
  • 15 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için

  • Mevsim meyveleri
  • File Antep fıstığı
  • File badem

Ekmekli Tatlı Nasıl Yapılır?

Su ve şekeri tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5-6 dakika sonra ocağı kapatarak 10 dakika dinlenmeye vazgeçin. Kenarları yüksek olan kare veya dikdörtgen bir sırça kaba tuzsuz ekmek dilimlerini dizin. Şerbeti ekmeklerin her tarafını nemlendirecek kadar dökün. Süt, şeker, nişasta ve unu tencereye alıp karıştırın. Karışım koyulaşana ve un kokusu gidene kadar pişirin. Vanilya ve tereyağını ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Muhallebiyi ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin ve ekmek dilimlerinin üzerini kapatacak biçimde dökün. Soğuduktan sonra üzerini ufak kesilmiş mevsim meyveleri, badem ve Antep fıstığıyla süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın