Malzemeler
Tarçınlı ekmek için
Lezzet’in yemek tarifleri gibi dondurma tarifleri de çok alaka görüyor…
Elmaların kabuğunu atayıp küp biçiminde doğrayın. Sos tenceresine alın.Tarçın ve tereyağı ile elmaları pişirin.Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin.Labne peyniri, limon suyu ve elmalı karışımı mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar ezin.
Yumurta aklarını ilave edip 1-2 dakika çırpın.Karışımı plastik yada çelik bir kaba aktarın.Buzlukta en az 1 gece bekletin.
Tarçınlı ekmek için derin ve geniş bir kasede yumurta, vanilya esansı, krema ve şekeri çırpıp ekmeklere bulayın.Üzerine tarçın serpiştirin.
Tavada tereyağ ile akışkan yağını ısıtın. Ekmekleri kızartın ve fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın.Soğumaya vazgeçin.
Ekmekleri servis tabağına alın.Üzerine isteğe göre tarçın serpiştirin. Dondurmayı ilave edip nane yaprakları ve orman meyveleriyle süsleyin.Soğuk servis yapın. Dondurmayı ekmek dilimleri yerine kek dilimleriyle de servis edebilirsiniz.