 
Balık Köftesi, Kıymalı köfte derken Ekmek köftesi Tarifi sizlerle hanımlar. Çocukların bırakılmaz menüsü patates kızartması ve köfte tarifini akşam menünüze ilave etmeye ne dersiniz? Yanıtınız evet ise sınamış ve pratik köfte tariflerinin adresi E- Tarif sitemizden ufalamayın tenim… Özellikle çalışan kadınların evvelden hazırlaya öğreneceği Ekmek köftesi tarifini buzlukta muhafaza ederek ani gelen konuklarına veya yoğun bir iş gününden sonra ailesine basitçe hazırlayabileceklerini söylemek olası. Böylece yemek yapmaya az bir zaman ailenize ve beğendiklerinize de bol bol zaman ayırabilirsiniz diyerek tarifimizi sınayan herkese basit gelsin…
 Püf noktası: Şayet köfte harcınız cıvık oluyorsa galeta unu ilavesi yaparak kıvamını ayarlayabilesiniz. 
1 orta boy soğan
 Yumurta 2 adet
 2 Ekmek bayat
 Sarımsak  iki diş kadar
 Kaşar peyniri 100 gram
 Maydanoz
 Galeta unu
 Baharat  tuz, karabiber
 Ekmekleri Islatmak için:
 100 gram  1 çay kadehi süt ve su 
Derin bir kap içine su ve süt koyup, dilimlediğiniz ekmekleri karşımın içine daldırıyoruz ve elimizde sıkarak bir kase içine koyunuz. Hazırladığımız ekmeklerin üzerine sarımsak ve soğanları rendeliyoruz ve maydanozda ince kıydıktan sonra karabiber, tuz, rendelenmiş peyniri de ilave ederek yoğuruyoruz.
 Köfte harcımızdan parçalar koparıp  ceviz kadar köfteye biçimini veriyoruz. Galeta ununun serpildiği tabağa hazırladığımız köfteleri dizip takribî yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
 Evet, kadınlar dinlemiş köftelerinizi kızartıp servis tabağına alabilirsiniz afiyet olsun. 
Başka Bir Tarif
Köfte Tarifi Malzemeler
 1 bayat ekmek içi parçalanmış
 1 yumurta
 1 çay kadehi yoğurt
 1 çay kadehi rendelenmiş beyaz peynir
 2 su kadehi akışkan yağ
 1/2 çay kadehi kaşar
 1 rendelenmiş soğan
 1 çay kadehi darı unu galeta unu
 Bir demet maydanoz
 Karabiber
 Tuz
 Kırmızı biber
 Köfte Tarifi
 Parçalanmış ekmekleri derin bir kaba koyun. Üzerine yumurta, soğan, maydanoz, peynir, yoğurt, un ve baharatları koyun ve yoğurun. 15 dakika dinlendirin ve ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlatın. Dargın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır sıcak servis yapılır. 
 
 