Kadayıfı yüksek kenarlı geniş bir tepsiye yerleştirin. Üzerini örtecek kadar kaynar suyu döküp tepsiyle kapatın.
Su soğuyunca kadayıfın üzerine bastırarak suyunu süzdürün gerekirse fazla suyunu kağıt havlu ile alabilirsiniz
Şerbet için, su ve şekeri tencerede şurup kıvamında kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın.
Kalan 1 su kadehi şekeri bir kapta 2 çorba kaşığı su ile karıştırın. Kısık ateşte kesintisiz karıştırarak şekeri karamelize edin.
Karamel rengini alınca hazırladığınız şerbete ilave edip karıştırın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Ekmek kadayıfını ocağın üzerine alın. Karamelli şerbetin yarısını üzerine dolaştırıp dökün.
Tepsiyi sık sık çevirerek kısık ateşte pişirin ve şerbetini sürükledikçe üzerine tekerrür şerbet ilave ederek 45 dakika pişirin.
Ekmek kadayıfını soğuyunca dilimleyip kaymakla servis yapın. Afiyet olsun.
Özel günlerde yapabileceğiniz nefis şerbetli tatlılara buradan erişebilirsiniz. Bursa’nın meşhur lezzetleri arasında yer alan kolay kemalpaşa tarifini de sınayabilirsiniz.