Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,46
  • ALTIN
    %0,96
  • BIST
    %1,47
Ekmek Arası Hellim Peyniri

Ekmek Arası Hellim Peyniri

Ekmek Arası Hellim Peyniri Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 8 dilim esmer ekmek (ya da Trabzon ekmeği)
  • 400 gr hellim peyniri
  • 2 sarı dolmalık biber
  • 2 kırmızı dolmalık biber
  • Bir keç fesleğen yaprağı
  • 1 dere kaşığı kekik
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş ezilmiş sarımsak

İçecek için

  • 8 kivi
  • 3 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı bal

Ekmek Arası Hellim Peyniri Nasıl Yapılır?

  • Sarı ve kırmızı biberlerin çekirdeklerini temizleyip fırında közleyin. Kabuklarını soyup ince şeritlere kesin.
  • Hellim peynirini dilimleyin. Zeytinyağı, kekik ve sarımsağı bir kasede karıştırıp yarısını tavada ısıtın. Peyniri ek edip hafif kızartın.
  • Fesleğen yaprakları ek edip kızartın. Peynir ve yapraklarını tabağa alın. Kalan yağlı karışımı ekmeklerin içine sürün.
  • Daha Alçak ekmek diliminin üzerine sırasıyla biber ve peyniri ilave edin. Üst dilimi üstüne kapatıp hafifçe bastırın.
  • Kivileri soyup doğrayın ve blendere alın. Su ve balı ilave edip ezin. Bardaklara paylaştırıp sandviçle servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın