Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Ege Usulü Kaşık Helvası

Ege Usulü Kaşık Helvası

Ege Usulü Kaşık Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g un
  • 100 ml zeytinyağı
  • 120 g tereyağı

Şerbeti için

  • 400 g toz şeker
  • 1 lt su

Ege Usulü Kaşık Helvası Nasıl Yapılır?

  • Su ve şekeri eriyene kadar ısıtıp kenara alın. Tencereye önce yağları, sonra unu koyup yavaş yavaş unun kokusu çıkana kadar ve rengi açık kahverengi bir renk olana kadar kavurun.
  • Ilık şerbeti ilave edip karıştırın ve koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın. 10 dakika dinlendirip, adalȩık ile şekil vererek servis tabağına aktarın. İsterseniz içine badem, ceviz veya fındık da koyabilirsiniz.

Dilerseniz, davetli ağırlarken sunabileceğiniz irmik helvası tarifine de göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın