İlk olarak kremayı yapın. Kremayı kekin içine sıkacağımız için soğuk olması gerekiyor.
Yapacağınız tencereye yumurtayı kırın ve el mikseriyle hoşça çırpın.
Üstünü sütü ilave edip yumurta tamamen karışana kadar tekerrür çırpın. bu biçimde yumurta muhallebinin içinde asla pişmiyor. .
Üzerine tereyağ ve vanilya hariç öteki malzemeleri ilave edip göz göz olana kadar pişirin. Piştikten sonra vanilya ve tereyağı ilave edip ocaktan alın.
Kek için yumurta ve şekeri hoşça çırpın.
Geri kalan malzemeleri de ilave edip çırpın ve banal kıvamlı bir kek hamuru elde edin.
Fırın kağıdı serili büyük boy kare borcama keki dökün.
Hazırladığınız kremayı muhakkak aralıkla kekin içine sıkın.
Tam kremayı denk bir biçimde sıkmaya özen gösterin.
Krema sıkma harekâtını tamamladıktan sonra her birinin üzerine bir çay kaşığı damla çikolata dökün.
Çilekleri dörde parçalan ve üzerlerine koyun.
Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan pak çıkana kadar pişirin.
Sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz.
Üzerine istediğiniz çikolatayı ve meyveyi ilave edebilirsiniz, hiç eklemeyedebilirsiniz. Size kalmış.