Efsane Bir Lezzet Karamelli İncirli Kek Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı un
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
1 tane portakal kabuğu rendesi
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
400 gram kuru incir
1 çay bardağı ceviz
1.5 çay bardağı şeker
2 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Efsane Bir Lezzet Karamelli İncirli Kek Tarifi Yapılışı
Keki için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar yüksek devirde çırpalım.
İçine süt, yağ ve portakal kabuğunu ekleyelim ve 1-2 dk daha çırpalım.
Son olarak un ve kabartma tozunu koyup pişirelim en düşük devirde iyice karıştıralım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk pişirelim.
Diğer tarafta karamelli şerbet için şekeri sürekli karıştırarak yakmadan eritelim. Sertleşecek merak etmeyin üzerine suyunu dökelim ve kaynamaya bırakalım.
Kaynadıktan sonra limonunu ilave edip altını kapatalım.
İçerisine incirlerimizi 6 parçaya bölerek içine atalım ve demlenmesi için kenara alalım.
Muhallebisi için yağ hariç tüm malzemeleri tencereye alalım ve sürekli karıştırarak pişirelim.
Kaynadıktan sonra 1-2 dk pişirmek yeterli.
Vanilyasını atalım ve 1-2 defa karıştırıp altını kapatalım.
Muhallebimizi 5 dk demlenmeye bırakalım.
Bu arada kekimiz pişti. Kalıbından çıkartalım ve kenara alalım.
Kalıbımızın altına yağlı kağıt koyalım.
İncirlerimizi şerbetin içinden alalım ve cevizle karıştıralım.
Kalıbın en altına incirli cevizli karışımı koyalım.
Muhallebimizin içine yağını ilave edip incirlerin üzerine dökelim.
En üste kekimizi koyalım ve şerbetin yarısını kekimizin üzerine dökelim.
Kekimizi az 2 saat dolapta demlenmeye bırakalım.
Demlenen kekimizi dolaptan alıp ters çevirelim ve kalan şerbeti üzerine dökelim. Afiyet olsun 💗🌸.