Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Edirne Usulü Badem Ezmesi

Edirne Usulü Badem Ezmesi

Edirne Usulü Badem Ezmesi Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr badem
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1.5 su kadehi su

Edirne Usulü Badem Ezmesi Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım…

Şeker ve suyu sos tenceresine alıp kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya vazgeçin.

Bademleri ılık suda nemlendirip kabuklarını soyun. Mutfak robotunda un haline gelinceye kadar ezin. Şerbeti azar azar ilave ederek kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.

Mutfak robotundan alıp elinizle yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekillendirin. Buzdolabında en az 1 saat bekletip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın