Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %0,13
  • ALTIN
    %0,23
  • BIST
    %-1,01
Ecevit Çorbası Kastamonu

Ecevit Çorbası Kastamonu

Ecevit Çorbası Kastamonu Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay kadehi baldo pirinç
  • 5 su kadehi tavuk suyu veya su
  • 1 çırpılmış yumurta
  • 1 su kadehi süzme yoğurt
  • 20 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz

Ecevit Çorbası Kastamonu Nasıl Yapılır?

Baldo pirinci yıkayın ve tavuk suyuyla beraber tencereye alıp haşlayın. Çırpılmış yumurta ve yoğurdu bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan birkaç kaşık ilave edip karışımı ılındırın. Karışımı tencereye usulca ilave edin. Birkaç dakika pişirin. Tereyağını tavada kızdırıp naneyi ilave edin. Tereyağını ufak bir tavada kızdırın. Naneyi ilave edip karıştırın. Çorbanın üzerine dolaştırıp servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın