Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Düdüklü Tencerede Kabak Tatlısı

Düdüklü Tencerede Kabak Tatlısı

Düdüklü Tencerede Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kilogram kabak atanmış dilimlenmiş
  • 6 su kadehi şeker
  • Yarım su kadehi su
  • Düdüklü tencere

Düdüklü Tencerede Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Kocaman dilimlere dağılmış balkabakaları düdüklü tencerenin içerisine dizilir.
  2. Üzerine 6 su kadehi toz şeker ilave edilir.
  3. Yarım su kadehi su ilave edilir tencerenin kapağı kapatılır.
  4. Ocak üzerine alınır.
  5. Orta ısıda kaynama noktasına gelince tencerenizin düdüğü kapatılır ve 15 dk pişmeye vazgeçilir.
  6. Tencereye ocak üzerinden alınır kapağı açmak için soğumaya vazgeçilir.
  7. Düdüklü tencerenin kapağı açılır balkabakları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine şerbet ve balkabakları dökülür 30-40 dk üzeri kızarana dek 200 derecede pişirilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın