Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %1,11
Düdüklü Tencerede Haşlanmış Darı

Düdüklü Tencerede Haşlanmış Darı

Düdüklü Tencerede Haşlanmış Darı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet küp şeker
  • 4 adet darı

Düdüklü Tencerede Haşlanmış Darı Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle darıları yapraklarından ayırın. Ardından bol suda durulayın.
  • Darıları düdüklü tencereye yerleştirin. Darıların üzerini geçecek biçimde su ekleyin.
  • Ayıkladığınız darı yapraklarını da darıların arasına yerleştirin.
  • Darıın yumuşak olmasını istiyorsanız,  tencereye 2 adet küp şeker ekleyin.
  • Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kaynaması için bırakın.
  • Kaynayan darıları 1 saat süresince pişirin. Afiyet olsun.

Düdüklü Tencerede Haşlanmış Darı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Darıın yapraklarını ayıkladıktan sonra atmayın. Tencerenin içerisine yerleştirin.
  • Darıı haşlarken suyun içerisine tuz atarsanız, darılar sertleşecek ve daha uzun vakitte pişecektir.
  • Darıı düdüklü yerine basmakalıp tencerede de pişirebilirsiniz. Ancak süresi uzayacaktır.
  • Dilerseniz suyun içerisine birkaç damla süt ilave edebilirsiniz.
  • Pişirdiğiniz darıya tuz ilave ederek tüketebilirsiniz.

1 Adet Haşlanmış Darı Kaç Kalori?

  • Orta ebatlarda bir adet haşlanmış darı, takribî 120 kaloridir. Perhiz listeleri için de uygundur.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın