Şerbet için, toz şekeri ve suyu bir tencereye alarak şeker eriyene kadar kaynatın.
Şeker eriyince vanilya ve limon suyunu ilave edin ve altını kapatarak oda sıcaklığında soğumaya vazgeçin.
Yumurta ve toz şekeri bir kaba alarak çırpma teli ile iyice çırpın. Yoğurt ve karbonatı ilave ederek homojen bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin.
Son olarak akışkan yağı ilave edin ve 5 dakika daha çırpın. Unu azar azar ilave ederek çırpma harekâtına devam ederken, arada kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin.
Kalan unu yeniden kontrollü bir biçimde ilave edin ve karıştırın. Hamur elinize yapışmayan bir kıvama geldiğinde, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üstüne Antep fıstığı serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Tatlınızı fırından aldıktan hemen sonra soğuk şerbeti dökün ve sürüklemeye vazgeçin.
Şayet bütün sürüklememişse, üzerini bir tepsi ile kapatarak fırına verin ve 5 dakika bekletin. Ilık veya soğuk servis edin.