Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Dudova

Dudova

Dudova Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta sarısı
  • 250 gr tereyağı
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 4~4.5 su kadehi un
  • Yarım çay kaşığı tuz

İç harcı için

  • 1 su kadehi kocaman çekilmiş ceviz içi
  • 1 su kadehi badem içi
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için

  • 3 su kadehi toz şeker
  • 2.5 su kadehi su
  • Yarım limon

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Hindistan cevizi

Dudova Nasıl Yapılır?

Unu büyük bir hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını çukur biçiminde açın. 3 yumurta sarısını ilave edin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, tuz ve kabartma tozunu ilave edip orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru bir zaman dinlendirin. Su ve şekeri 10 dakika kaynatıp şerbeti hazırlayın. Şerbet kaynadıktan sonra yarım limonun suyunu ilave edin ve ocağı kapatın. Şerbeti soğuması için bekletin. Ceviz, badem, Hindistan cevizi ve tarçını bir kasede karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde yassı şekilde açın. Harçtan bir parça ilave edip hamurun iki ucunu karşılıklı kapatın. Hafifçe sıkıp hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Soğuttuğunuz şerbeti fırından çıkardığınız hamurların üzerine dökün. Şerbeti sürükleyene kadar bekletin. Üzerine Hindistan cevizi serpip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın