Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Duble Sosuyla Islak Kek

Duble Sosuyla Islak Kek

Duble Sosuyla Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı akışkan yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yemek yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı akıcı yağ
  • 1 dere kaşığından eksik tuzlu

Duble Sosuyla Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce derin bir kapta şeker ve yumurtayı 3-4 dka köpürene değin çırpalım.
  2. Değişken yağ ve sütü de ekleyip her tarafta çırpalım.
  3. Daha Sonra kakao, kabartma tozu, vanilin ve en son unu ekleyip çırpmaya devam edelim.
  4. Uygun bir borcama karışımı dökelim.
  5. 180 derecelik fırında 30-35dk pişirelim.
  6. Piştikten daha sonra soğumaya bırakalım.
  7. Sosu için bütün sos malzemelerini minik bir tencereye alıp ateşte pürüzsüz kıvam alana dek pişirelim ve ılımaya bırakalım.
  8. Soğuyan kekimizi dilimleyip ılınan sosumuzu da üstüne dökelim.
  9. Üzerini süsledikten daha sonra servise hazırlanmış.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın