Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Duble Islak Kek

Duble Islak Kek

Duble Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Çay kaşığının ucu ile tuz

Duble Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kekin hamurunu hazırlamak için gerekli olan yumurta ile toz şeker derin bir kap içerisine alınıp mikser yardımıyla köpürünceye kadar çırpılır.
  2. Üzerine süt, sıvı yağ ve vanilya ilave edilerek tekrar çırpılır.
  3. Elde edilen karışıma un, kabartma tozu ve kakao ilave edilerek tekrar karışana mikser ile çırpılır.
  4. Hazırlanan kakaolu kek hamuru, yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama boşaltılır.
  5. Önceden ısıtılmış 170° fırında 30 dakika pişirilir. Süre sonunda kürdan kontrolü yapılarak kek fırından alınır ve oda ısısında ılımaya bırakılır.
  6. Sosu için gerekli olan malzemeler küçük bir tencereye alınarak karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerinde sürekli karıştırılarak kaynatılır.
  7. Sos kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır. Ilınan kek dilimlenir ve hemen üzerine sıcak sos dökülür.
  8. Hazırlanan duble ıslak kek sosunu çekene kadar dinlendirilir. Afiyet olsun 💜.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın