Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Duble Islak Kek

Duble Islak Kek

Duble Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığından biraz az tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker

Duble Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabına 3 yumurtayı ve 1 su bardağı toz şekeri alarak mikser ile en az 3 dakika köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Ardından 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpalım.
  3. Daha sonra 4 yemek kaşığı kakao, 1 paket elenmiş kabartma tozu ve elenmiş 1 buçuk su bardağı unu ekleyerek birkaç dakika daha çırpalım.
  4. Sıvıyağ ile yağladığımız borcama karışımı dökelim.
  5. Önceden ısıttığımız 180° fırında kontrollü şekilde pişirelim. (kürdan veya çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol edebiliriz. ).
  6. Kekimiz piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  7. Bu sırada sosu için tencereye üç yemek kaşığı kakaoyu, 1 çay kaşığından biraz az tuzu, yarım su bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı sütü ve şekeri alalım.
  8. Pürüzsüz olana dek karıştıralım.
  9. Tencereyi ocağa alalım, fokurdamaya başladıktan sonra 3-4 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım, sosu ılımaya bırakalım.
  10. Kekimizin sosunu daha iyi çekmesi için dilimleyelim.
  11. Ardından ılıyan sosu kekimizin her yanına dökelim.
  12. Sosu iyice çekmesi için kekimizi en az 1-2 saat dinlendirelim.
  13. Son olarak istediğiniz gibi süsleyip, servis yapabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın