Keki için
İç harcı için
Üzeri için
Çay davetleriniz için bu nefis pasta tariflerini listenize ilave etmeyi unutmayın. Kek için evvel yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta şeker eriyip kabarıncaya kadar iyice çırpın. Daha sonra unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin.
Dikdörtgen fırın tepsinize yağlı kağıt serin. Üzerine kek harcını aktarıp düzleştirin. Soğuk fırına verin. 150 derecede takribî 25-30 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra soğumaya vazgeçin. Derin bir kaba keki elinizle iyice ayrılın. Üzerine ılındırdığınız sütü dolaştırıp elinizle yoğurun.
Değişik yanda sos tenceresinde kremayı kaynatmadan ısıtın. Ocaktan alıp bitter çikolatayı kırarak ilave edin. Çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Kek kabına ilave edip iyice karıştırın. Daha sonra üzerine hindistan cevizi, damla çikolata ve cevizi ilave edip karıştırmaya devam edin.
Malzemeler birbirine karıştıktan sonra üzerini kapatıp buzdolabında takribî 30-45 dakika kadar dinlendirin. Tezgaha streç folyo serin. Üzerine buzdolabından çıkardığınız kek harcını dar dikdörtgen biçiminde uzunlamasına yayın. Sararak kalın rulo biçimini verin.
Kremayı tencereye alıp kaynatmadan ısıtın. Ocaktan aldıktan sonra çikolatayı ilave edip eritin. Fırça dayanağıyla taban hariç kekin her tarafına sürün. Buzdolabına alıp en az 4-5 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis edin.